Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Νηστήσιμη χαρά

500 γραμμάρια Μανιτάρια Pleyrotus, σε κομματάκια
500 γραμμάρια Μανιτάρια Champion, σε κομματάκια
500 γραμμάρια Σόγια κομματάκια ("τας-κεμπάπ")
500 γραμμάρια ρύζι
3 ντομάτες μεγάλες ώριμες, στο μίξερ
1 μεγάλο κρεμμύδι, στο μίξερ
φρέσκο μαϊδανό, μπόλικο
3 σκελίδες σκόρδο (Ελληνικό!!), ψιλοκομμένες
δενδρολίβανο, 2 κλωναράκια
φύλλα Δάφνης, 2
αλατοπίπερο
ρίγανη, (bio)
2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

2-3 πρέζες σουμάχι (..μαγευτικό !)
προαιρετικό: Λάδι.


Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το λάδι & το ρυζάκι
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι, το μανιτάρια να αποδώσουν τα υγρά τους.(χωρίς λάδι). Προσθέτουμε μία μεγάλη ώριμη ντομάτα λιανισμένη σε μικρά κομματάκια, μέσα στα μαραμμένα-εψημμένα υλικά μας. Έτοιμο λοιπόν, σε 27 λεπτά, το μαγευτικό νηστήσιμο έδεσμα μας. Το σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι, που έχουμε ήδη προετοιμάσει από πρίν.
Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και υγειινό, ψυχής τε και σώματος. (εαν βεβαίως βρούμε μή-μεταλλαγμένη σόγια..!!).Σχεδόν αγιορείτικο..
Καλή σας όρεξη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου