Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

σοκολατένια καρδούλα

ταχίνι
μέλι
χυμό πορτοκάλι
κουβερτούρα
λικέρ ή κονιάκ
σουσάμι
ξηροί καρποί-σταφίδες


Βράζουμε τη σοκολάτα σε ben-marie, έτσι λειωμένη όπως είναι, χτυπήστε τα υπόλοιπα υλικά μαζί, σε δοσολογίες που επιθυμείτε. Αφήστε να κρυώσει το ιατροπρεπές μείγμα, και σχηματίστε καρδούλες με τα χέρια σας από το μείγμα το εύπλαστο. Πασαλείψτε τις, σε ελαφρώς ψημένο σουσάμι.(μην βάλετε πολύ μέλι για να μην σας γίνει ρευστό. Προτιμήστε θυμαρίσιο, ή ανθόμελο) by Thomas Nikolaides.!
Σερβίρεται με σπιτικό λικέρ από κράνα ή κεράσι. Μπορείτε να το συνοδεύσετε και με milk shake σοκολάτα.
χ ρ ό ν ι α σ α ς π ο λ λ ά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου