Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Αγγινάρες με κουκιά

Αγγινάρες με κουκιά


Δημοσιευμένο 01 February 2007 - 04:54 PM
1 κιλό κουκιά φρέσκα
10 καρδιές αγγινάρας φρέσκες ή κατεψυγμένες
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
Χυμό δύο λεμονιών
Αλάτι, πιπέρι
1/2 ποτήριελαιόλαδο

Ξεσπυρίζουμε τα κουκιά και καθαρίζουμε τις αγγινάρες αν χρησιμοποιούμε φρέσκες. τσιγαρίζουμε για λίγο τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα κουκιά, τις αγγινάρες, τον άνηθο και το αλατοπίπερο, ρίχνουμε νερό να είναι δυο δάχτυλα πάνω από τα λαχανικά μας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το φαγητό ανά διαστήματα, κουνώντας την κατσαρόλα και όχι με κουτάλα για να μην λειώσουμε τις αγγινάρες. Όταν μαλακώσουν τα κουκιά προσθέτουμε το αλευρολέμονο που φτιάχνουμε διαλύοντας 2κουτ. σούπας αλεύρι στο χυμό των λεμονιών όπου έχουμε προσθέσει και λίγο ζουμάκι από το φαγητό. Ρίχνουμε το αλευρολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε να ανακατευτεί καλά. Μαγειρεύουμε 10-15 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο. Καλή όρεξη από τα Χανιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου